η αγια σοφια, το οικουμενικο συμβολο τησ χριστιανοσυνησ μετατραπηκε σε τζαμι

Home / Νέα / η αγια σοφια, το οικουμενικο συμβολο τησ χριστιανοσυνησ μετατραπηκε σε τζαμι

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ

Η Ελληνική Κοινότητα Αιθιοπίας, εκφράζοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και θλίψης του συνόλου της Παροικίας, καταγγέλει το απεχθές έγκλημα που διέπραξε η Τουρκία του Ερντογάν να μετατρέψει το Ιερό επίτευγμα της Ορθοδοξίας και οικουμενικό σύμβολο της Χριστιανοσύνης, τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, σε μουσουλμανικό τέμενος.

Η 24η Ιουλίου 2020, η ημέρα πρώτης λειτουργίας της ως τζαμί, θα αποτελέσει ημέρα πένθους και βαθύτατης θλίψης, αλλά και μνήμης αφού η Αγία Σοφία κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές και τη συνείδηση όλων των Ελλήνων.

Από το 1934 ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούσε ως Μουσείο και μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς υπό την αιγίδα της Unesco.

Η απεχθής αυτή απόφαση είναι η κορύφωση οργανωμένης κρατικής επιχείρησης κατά τα προηγούμενα χρόνια, όπου πολλοί Χριστιανορθόδοξοι Ναοί σε διάφορα μέρη της Τουρκίας μετατράπηκαν σε μουσουλμανικά τεμένη.

Απαιτείται εγρήγορση και αποφασιστική κινητοποίηση του Ελληνισμού και γενικότερα του ελεύθερου, δημοκρατικού και χριστιανικού κόσμου της Δύσης με στόχο την άσκηση πιέσεων και τον εξαναγκασμό του τουρκικού καθεστώτος να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή που πληγώνει τα θρησκευτικά αισθήματα όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά όλων των χριστιανών της Γης.

Στις 24 Ιουλίου 2020, στον Ιερό κοινοτικό Ναό “Άγιος Φρουμέντιος“ συγκεντρώθηκε η ελληνική Παροικία για να πενθήσει τον βιασμό και την βεβήλωση που υπέστη το Παγκόσμιο Σύμβολο της Χριστιανοσύνης.