Καλωσήρθατε στο Οικοτροφείο

Picture

Η δεκαετία του ’60 υπήρξε η χρυσή δεκαετία της Κοινότητας μας. Είναι αξιοσημείωτος ο οικοδομικός οργασμός και η ολοκλήρωση μεγάλων κτιριακών οικοδομημάτων, όπως τα κοινοτικά σχολεία (Διαμάντειο Νηπιαγωγείο, Ζέκειος Δημοτική Σχολή, Μίχειο Γ/σιο-Λύκειο) (1961), το κοινοτικό Οικοτροφείο (1962), το Μητροπολιτικό Μέγαρο (1962), η πολυκατοικία Μόσβολτ (1963) και η Ελληνική Αθλητική Ένωση “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ“ (1963), όλα επί προεδρίας του κ. Αθανάσιου Μίχου.

Σχετικά με το τετραόροφο Οικοτροφείο, αυτό ολοκληρώθηκε με οικονομική ενίσχυση και του Ελληνικού Κράτους και λειτούργησε κατά την σχολική χρονιά 1962-1963 και σ’αυτό διέμεναν τότε περί τους 130 μαθητές. Περιλαμβάνει σε χωριστούς ορόφους τους κοιτώνες των αγοριών και των κοριτσιών, μεγάλη αίθουσα που φιλοξενεί τις ποικίλες εκδηλώσεις της Κοινότητας και των κοινοτικών Σχολείων, εστιατόριο και πλυντήρια στο ισόγειο, καθώς και δωμάτια για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η λειτουργία του Οικοτροφείου προσέφερε τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όχι μόνο στους Έλληνες από όλα τα μέρη της Αιθιοπίας, αλλά και σε Ελληνόπουλα από τη Κένυα, το Τζιμπουντί, την Τανζανία, το Σουδάν και την Ερυθραία.