Καλωσήρθατε στο Αγγλικό G.C.S. (Greek Community School)

Picture

Το έτος 1985 η Κοινότητα προχώρησε στην ίδρυση αγγλόφωνου σχολείου(Greek Community School-GCS), το οποίο εφαρμόζει τα Βρετανικά προγράμματα σπουδών και συγκεκριμένα του Πανεπιστημίου Cambridge.  Γρήγορα το σχολείο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές με μαθητές αιθιοπικής καταγωγής, καθώς και παιδιά των διπλωματών που υπηρετούν στις πολυάριθμες πρεσβείες, στις υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης. Ξεκίνησε να λειτουργεί με 60 περίπου μαθητές και σήμερα ο αριθμός των μαθητών έχει ξεπεράσει τους 1200 από 50 διαφορετικές εθνικότητες.

Μεγάλη ώθηση στην εξέλιξη του GCS έδωσε η ανέγερση της Καλογεροπούλειου Σχολής τη διετία 1996-1998, ενός δυόροφου κτιριακού συγκροτήματος ανάμεσα στο Μίχειο και το Οικοτροφείο, δωρεά του κ. Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας κατά την τετραετία 1994-1998.
Η ”Καλογεροπούλειος Σχολή” προσέφερε στο σχολείο 12 αίθουσες διδασκαλίας  και έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση για εγγραφές νέων μαθητών.
Σήμερα, λόγω του μεγάλου μεγέθους, το Αγγλικό σχολείο έχει διαιρεθεί, κατά τα ελληνικά πρότυπα, σε τρία τμήματα: το Διαμάντειο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό( ElementarySchool)και το Γυμνάσιο(HighSchool). Το κάθε τμήμα διαθέτει το δικό του διευθυντή και εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε ολόκληρο το σχολείο εφαρμόζονται τα αναλυτικά βρετανικά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge. Το GCS έχει αναγνωριστεί από το Πανεπιστήμιο Cambridge ως επίσημο εξεταστικό κέντρο για την απόκτηση των διεθνών διπλωμάτων IGCSE, A/S και A-levels.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλ. Γραφείου: +251115515870
Fax: +251115510274
email: gcs@ethionet.et, gcsaa1@gmail.com
website: www.hellenicgreekcommunityaddis.com