ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ “ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΞΩΜΗΣ

Home / Νέα / ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ “ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΞΩΜΗΣ
ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ “ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΞΩΜΗΣ

Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση προ των θερινών διακοπών, των σπουδαστών του Κ.Ε.Ε.Γ. της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης.Σε αυτή, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ ευχαρίστησε την διδάσκουσα εκπαιδευτικό-μοναχή Στυλιανή Τοπαλίδου καθώς και τους σπουδαστές NaHom MiNase (φοιτητή Ιατρικής), Zema Kale Alemu (πτυχιούχο Πολιτικό Μηχανικό), Michael Misrue (φοιτητή Βιοϊατρικής), Eyasu Mekonen (φοιτητή Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Μονάδων), Nickolas Valianatos και Surafel Alemu (πτυχιούχο Ψυχολογίας), για την εξαιρετική έως τώρα συνεργασία και πρόοδο στα μαθήματα Ελληνικών. Μετέφερε δε προς αυτούς την ευαρέσκεια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου του Β για την εντυπωσιακή πρόοδό τους.Η αδ. Στυλιανή έδωσε κατευθύνσεις σπουδών και τις ανάλογες εργασίες για την περίοδο των θερινών διακοπών, ανανεώνοντας την επόμενη συνάντηση του τμήματος κατά τη νέα σχολική χρονιά.Ο Σεβασμ. παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο προς άπαντες τους συμμετέχοντες στο εστιατόριο της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως “Ολυμπιακός”.

Ο Συντονιστής Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιος Βλάχος έστειλε στον Σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ. Δανιήλ το παρακάτω μήνυμα:

Georgios VlachosJun 9, 2021, 11:24 PM (2 days ago)

Σεβασμιώτατε,
Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και για την ενημέρωση. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που  τα μαθήματα του Κ.Ε.Ε.Γ. της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και πρόοδο.
Το Γραφείο Εκπαίδευσης και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλετε για την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε ελληνικής και μη ελληνικής καταγωγής άτομα στη χώρα της Αιθιοπίας.

  Σας εύχομαι ολόψυχα καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια για την επόμενη σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο έργο σας

Δρ  Βλάχος Γεώργιος 
Συντονιστής Εκπαίδευσης 
Γενικό Προξενείο  της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ
Τηλ: 0027624602740
…………………………………………..