ο αντιπροεδροσ τησ ευρωπαϊκησ ενωσης κ. μαργαριτησ σχοινασ συναντηθηκε με το δσ τησ κοινοτητασ μασ

Home / Νέα / ο αντιπροεδροσ τησ ευρωπαϊκησ ενωσης κ. μαργαριτησ σχοινασ συναντηθηκε με το δσ τησ κοινοτητασ μασ
ο αντιπροεδροσ τησ ευρωπαϊκησ ενωσης κ. μαργαριτησ σχοινασ συναντηθηκε με το δσ τησ κοινοτητασ μασ

Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 αφίχθηκε στην Αντίς Αμπέμπα ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος είχε συναντήσεις με στελέχη της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης. Ο κ. Σχοινάς αναχώρησε την ίδια μέρα. Όμως μέσα στο φορτωμένο του πρόγραμμα βρήκε χρόνο να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κοινότητας, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Συκά, το Γενικό Γραμματέα κ. Πολύβιο Βαλεντή και τον Σύμβουλο κ. Αντώνιο Χάννα.

Πιο αναλυτικά, ο διακεκριμένος επισκέπτης κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είχε ενημερωθεί από την Ευρωβουλευτή κ. Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για την επιθυμία της Κοινότητας μας να τον συναντήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του. Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Συκάς έλαβε στις 25/02/2020 τηλεφώνημα από το Γραφείο του Αντιπροέδρου κ. Σχοινά στις Βρυξέλλες, όπου ενημερώθηκε για την ημερομηνία της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την επιθυμία του να συναντηθεί μαζί του. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 27 Φεβρουαρίου 2020, στις 3:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Hayat. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης, κ. Δανιήλ, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από τα Ελληνικά κοινοτικά Σχολεία. Παρούσα στην συνάντηση ήταν και η Επιτετραμμένη της Ελλάδος στην Αιθιοπία κ. Βασιλική Σκαλιστήρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα. Ο κ. Σχοινάς χαιρέτησε τους μαθητές και ενδιαφέρθηκε να μάθει για τα μελλοντικά σχέδια τους, μετά την αποφοίτηση τους. Στην συνέχεια καθισε μαζί με την κοινοτική Επιτροπή και τον κ. Δανιήλ για 15-20 λεπτά, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα. Ο κ. Σχοινάς ζήτησε από τον Πρόεδρο να του αποστείλει ένα γραπτό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα και γενικότερα την Ελληνική Παροικία.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε όπως το υπόμνημα που θα αποστείλει η Κοινότητα στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ε.Ε. θα τύχει της προσοχής του.